חג המוסיקה הישראלית ה- 24

 מזמינים אתכם למופעים, ביוזמת משרד התרבות והספורט. 

 בהרשמה מראש ללא תשלום! 

צילום: יואל לוי

חגיגה מוסיקלית הכוללת עשרות קונצרטים מיוחדים של מוסיקה ישראלית אמנותית, המשלבים בין ישן וחדש, מזרח ומערב,  קלאסיקות ישראליות אהובות ובכורות ישראליות; מלחינות ומלחינים מקשת גילים רחבה, יצירות תזמורתיות ורסיטלים, שיבוצעו על-ידי מיטב האנסמבלים, הסולנים, המנצחים והתזמורות בישראל. 

23-19 בדצמבר: חג המוסיקה הישראלית 2021: תל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע וזיכרון יעקב

מנהל אמנותי: פרופ' עודד זהבי | מנהל אדמיניסטרטיבי: איתן פאר | הפקה: בנדה הפקות

חג המוסיקה הישראלית ה-24 ביוזמת משרד התרבות והספורט ובניהולו האמנותי של פרופ' עודד זהבי, יתקיים בין התאריכים 19-23 בדצמבר בתל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע וזיכרון יעקב.

משרד התרבות והספורט, המעודד באמצעות הפסטיבל יצירה ישראלית של מוסיקה אמנותית, מזמין את הציבור הרחב להשתתף, ללא תשלום, בכל הקונצרטים בהם ייקחו חלק תזמורות, הרכבים, מלחינים, מנצחים ואנסמבלים ישראליים קלאסיים ועכשוויים מישראל ומחו"ל.

שר התרבות והספורט, חילי טרופר: משרד התרבות והספורט גאה לפתוח את הפסטיבל הנהדר, שכל כולו הצדעה למוסיקה האמנותית שלנו. זו השנה ה-24 של חג המוסיקה הישראלית, ובמרכזו בחרו האמניות והאמנים הנפלאים לחלוק כבוד לאדריכלי המורשת של הקלאסיקות הישראליות, בעיבודים ובבכורות של יצירות חדשות. יש למוזיקה היכולת המופלאה לתת לנו כמה רגעים של נחת, ואני מזמין את כולם ליהנות מעשרות קונצרטים מיוחדים ללא תשלום בכל רחבי הארץ.

מנכ"ל משרד התרבות והספורט, רז פרויליך: חג המוסיקה הוא מאירועי הדגל של משרד התרבות והספורט ובעל חשיבות רבה עבור היוצרים, האמנים והאמניות ועבור החברה הישראלית כולה. אני מודה לכל השותפים אשר לוקחים חלק בחג זה. אני מזמין את כולם להגיע בחינם וליהנות מיצירות ישראליות - כי את המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק!

פרופ' עודד זהבי, חג המוסיקה מתקיים השנה בדגש על קשת רחבה של אמירות מוסיקליות ישראליות תחת הכותרת "מרחיבים את גבולות המוסיקה הישראלית".

בתוכנית המגוונת ניתן למצוא מספר יצירות נדירות: שלושה שירים לא ידועים של פאול בן חיים שיצאו לאור לראשונה, סונטה לפסנתר מאת אנדרה היידו שכמעט ולא בוצעה וקטעים מתוך "חדשי השנה", יצירתו המונומנטלית של מיכאל וולפה לגיטרה ולמיתרים שתבוצע בבכורה בגרסתה המקורית.

גולת הכותרת היא בכורה לרביעייה אבודה, שכתב בשנת 1928 בפלשתינה יצחק קומפנייץ, מי שהיה דמות מפתח בחיים המוסיקליים ביישוב, ופעל ללא לאות כמלחין, כמנצח, וכיוזם גופי ביצוע.

תווי היצירה לא שרדו והן שועתקו בהתבסס על הקלטה היסטורית של רביעיית גרינשלג-בור שנמצאה בארכיון הצליל הלאומי.

חולקים כבוד: החג יכבד השנה את זכרם של המנצחת פורצת הדרך, מיה שביט, בסדרת קונצרטים מקהלתיים ואת זכרו של המלחין חתן פרס ישראל, אריק שפירא, בקונצרט מיוחד בביצוע אנסמבל "מיתר". לצד כך, ישתתפו בחג מלחינות ומלחינים צעירים כגון יואב שדה, הבה סדרן, האיא מוסטפה, ניקה קושניר, יאיר קלרטג ועוד .

החג יציין השנה גם את תרומתה הגדולה של העלייה מברית המועצות וסביבותיה למוסיקה הישראלית. בין היתר, יבוצעו בו יצירות מאת מרק קופיטמן, חנה אדג'אשוילי, יוסף ברדנשוילי, אנה סגל, איוונה קיש, בנימין יוסופוב ועוד.

עוד חידוש שמציע החג השנה הוא חטיבה מיוחדת, "המבצע כמלחין": יכללו בה בין היתר קונצ'רטו לצ'לו שהלחין וינגן הלל צורי, רסיטל קולי של מוסיקה שהלחינה ותבצע בבת מרום, והרכב לא שגרתי של שלושה מלחינים ויוצרים שהם גם נגני גיטרה חשמלית – נדב לב, עמוס אלקנה ובעז בן משה (אליהם תצטרף הזמרת מירב אלדן). 

באי החג ייהנו מיצירות תזמורתיות ורסיטלים מאת ציפי פליישר, נעמה פרל צדוק ("תמונות חקלאיות" בבכורה עולמית) חנה אג'שווילי (בכורה עולמית) מנחם צור (סימפוניה מס' 5 בבכורה עולמית) רון ויידברג (סימפוניה מס' 2 ) יוסף ברדנשווילי (קונצ'רטו לצ'לו בביצוע צבי פלסר), רסיטל לכינור ופסנתר בביצוע הדס ועינת פבריקנט, רסיטל לקול ולפסנתר, שיבצעו רעות ונטוררו וחגי יודן ושני רסיטלים לפסנתר בביצוע עפרה יצחקי ושירה שקד.

הכניסה בהרשמה מראש - ללא תשלום!

במייל: israelmusicfest@gmail.com | או בטלפון: 03-7511883
בימי הפסטיבל הכניסה על בסיס מקום פנוי *הזכות לשינויים שמורה
לתכנית החג המלאה:
http://www.imi.org.il/hag

 הצטרפו אלינו לפייסבוק, ועקבו גם באינסטגראם כי עשרות אלפי מנויים חברים ונהנים