הכי טעים, חגיגה לאוהבי פיסטוק
עוגת
שמרים עם מחית פיסטוק
פיסטוק מרכיב עיקרי ודומיננטי לעוגה. מתכון מוצלח זה, הוא בזכות המחית 100% פיסטוק UNIQUE (חב' מייסטר)
פיסטוק ירוק איכותי מגבול טורקיה-סוריה, שקיבלתי לטעום ולהכיר... רק אל תתפתו כמוני לאכול בכפית מהצנצנת, ולרוץ לקנות חדש מהאתר, כי צריך להשאיר לעוגה....
המתכון באדיבות: הקונדיטורית עמית פרטוש.
מרכיבים:
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
1 מיכל מחית פיסטוק 100% של UNIQUE
1 כוס סוכר
1 כוס חלב חמים (אפשר לחמם במיקרו כדקה)
4 ביצים גודל L
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
להברשה: 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
¨ לשים קמח, שמרים
וסוכר בקערת מיקסר. להוסיף חלב חמים
¨ להוסיף ביצים וללוש
עם וו לישה עד שמתקבל גוש בצק
¨ להוסיף את קוביות
החמאה בהדרגה וללוש עד שהם נטמעים בבצק. להוסיף 6 - 8 כפות מחית פיסטוק 100%. יש
לעבד את הבצק 7 – 10 דקות
¨ להעביר לקערה
משומנת מעט. לכסות במגבת מטבח נקייה ולהתפיח לילה במקרר או שעתיים, במקום חמים
¨ לחלק את הבצק שתפח
ל-5 כדורים, כל אחד במשקל 400 גרם
¨ על משטח מקומח לרדד
כל כדור למלבן ארוך ודק. למרוח מעל מחית פיסטוק או מלית פיסטוק (**מתכון בהמשך)
¨ לגלגל לרולדה
ולהקפיא 10 – 15 דקות
¨ לפרוס לרצועות עבות
במרכז, להניח את החצאים אחד על השני וליצור צורת בורג
¨ להעביר לתבנית
ולהבריש בביצה טרופה
¨ להתפיח 1/2 – 1
שעה, עד שהרולדה מכפילה את נפחה
¨ לאפות ב-160 מעלות
בתוכנית טורבו, 30 – 40 דקות. לבדוק שהמאפה נאפה היטב במרכזו/מבפנים
¨ אפשר לפזר אבקת
סוכר או להבריש בסירופ סוכר
**מצרכים למלית פיסטוק
100 גרם חמאה רכה
1 כף מחית פיסטוק 100% של UNIQUE
100 גרם אגוזי פיסטוק טחונים
1 כוס אבקת סוכר
1 ביצה גודל L
2 כפות קורנפלור
קורט מלח
אופן ההכנה:
¨ בקערת מיקסר מעבדים
עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר
¨ להוסיף ביצה ולערבב
עד שמתאחד
¨ להוסיף את שאר
המרכיבים ולעבד למסה חלקה
(מספיק לחמש רולדות בתבנית אינגליש קייק)
חדש על המדף, מחית פיסטוק יוניק מבית מייסטר