מתכון לעוגת פיסטוק

 הכי טעים, חגיגה לאוהבי פיסטוק 

עוגת שמרים עם מחית פיסטוק 

פיסטוק מרכיב עיקרי ודומיננטי לעוגה. מתכון מוצלח זה, הוא בזכות המחית  100% פיסטוק  UNIQUE (חב' מייסטר)

פיסטוק ירוק איכותי מגבול טורקיה-סוריה, שקיבלתי לטעום ולהכיר... רק אל תתפתו כמוני לאכול בכפית מהצנצנת, ולרוץ לקנות חדש מהאתר, כי צריך להשאיר לעוגה....

 המתכון באדיבות: הקונדיטורית עמית פרטוש. 

מרכיבים:

1 ק"ג קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

1 מיכל מחית פיסטוק 100% של UNIQUE

1 כוס סוכר

1 כוס חלב חמים (אפשר לחמם במיקרו כדקה)

4 ביצים גודל L

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

להברשה: 1 ביצה טרופה


אופן ההכנה:

¨     לשים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר. להוסיף חלב חמים

¨     להוסיף ביצים וללוש עם וו לישה עד שמתקבל גוש בצק

¨     להוסיף את קוביות החמאה בהדרגה וללוש עד שהם נטמעים בבצק. להוסיף 6 - 8 כפות מחית פיסטוק 100%. יש לעבד את הבצק 7 – 10 דקות

¨     להעביר לקערה משומנת מעט. לכסות במגבת מטבח נקייה ולהתפיח לילה במקרר או שעתיים, במקום חמים

¨     לחלק את הבצק שתפח ל-5 כדורים, כל אחד במשקל 400 גרם

¨     על משטח מקומח לרדד כל כדור למלבן ארוך ודק. למרוח מעל מחית פיסטוק או מלית פיסטוק (**מתכון בהמשך)

¨     לגלגל לרולדה ולהקפיא 10 – 15 דקות

¨     לפרוס לרצועות עבות במרכז, להניח את החצאים אחד על השני וליצור צורת בורג

¨     להעביר לתבנית ולהבריש בביצה טרופה

¨     להתפיח 1/2 – 1 שעה, עד שהרולדה מכפילה את נפחה

¨     לאפות ב-160 מעלות בתוכנית טורבו, 30 – 40 דקות. לבדוק שהמאפה נאפה היטב במרכזו/מבפנים

¨     אפשר לפזר אבקת סוכר או להבריש בסירופ סוכר

**מצרכים למלית פיסטוק

100 גרם חמאה רכה

1 כף מחית פיסטוק 100% של UNIQUE

100 גרם אגוזי פיסטוק טחונים

1 כוס אבקת סוכר

1 ביצה גודל L

2 כפות קורנפלור

קורט מלח

אופן ההכנה:

¨     בקערת מיקסר מעבדים עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר

¨     להוסיף ביצה ולערבב עד שמתאחד

¨     להוסיף את שאר המרכיבים ולעבד למסה חלקה

(מספיק לחמש רולדות בתבנית אינגליש קייק)


חדש על המדף, מחית פיסטוק יוניק מבית מייסטר

הצטרפו אלינו המלצה של רות, מגזין לייף סטייל לפייסבוק, ועקבו גם באינסטגראם כי עשרות אלפי מנויים חברים ונהנים.