מתכון לסופגנייה סופנית ...

באדיבות שף קונדיטור 

מלון וולדורף אסטוריה ירושלים

*****
 +מתנת חנוכה לימי החג  
 שתי סופגניות  + שתי כוסות יין מבעבע 'בלאן דה בלאן' של יקב ירדן ב-60 ₪ 
                                  לברור זמנים ובהזמנת מקום למסעדה  ה'קינגס קורט' וה'פלאס'  טל':02-5423353 .

מרכיבים להכנת הסופגניות:

400 גר' קמח
80 גר' ביצים
34 גר' מרגרינה
60 גר' סוכר
20 גר' שמרים לחים
34 גר' חלב
114 גר' יין מבעבע – בלאן דה בלאן של יקב ירדן
1 גרידת מקל וניל
1 גרידת תפוז
1 גרידת לימון1
קורט מלח

 אופן הכנה:

מפוררים את השמרים לתוך הקמח, מערבבים ומוסיפים את הביצים, מערבבים עוד קצת ואז מוסיפים את היין מבעבע וכל שאר המרכיבים חוץ מהמלח. לשים מעט את הבצק ואז מוסיפים את המלח.
לשים היטב את הבצק ומניחים בקערה משומנת, עוטפים, ומניחים בצד להתפחה כשעה.
לאחר שעה טופחים על הבצק עד להוצאת האוויר, ומחלקים לכדורים קטנים. מניחים את הכדורים על תבנית, מכסים ומשאירים להתפחה עד שהכדורים מכפילים את גודלם לגודל הרצוי של הסופגנייה.
מחממים סיר עמוק עם שמן עד לחום של 160 מעלות ומתחילים לטגן את הסופגניות.  מטגנים מ-2 הצדדים עד להזהבה.

קרם פטיסייר למילוי הסופגנייה  מרכיבים:

500 גר' חלב
500 גר' יין מבעבע – בלאן דה בלאן של יקב ירדן
230 גר' חלמון
180 גר' סוכר
80 גר' קורנפלור
100 גר' חמאה
4 מקלות וניל
  

אופן הכנה:

מרתיחים את היין המבעבע, החלב וגרידת הוניל יחד עם המקלות ואז מסננים.
בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, החלמון והקורנפלור.
בעזרת טכניקת השוואת חום מערבבים בין שתי המסות: לוקחים מעט מהחלב הרותח ומערבבים עם המסה של החלמון ולהפך, עד ששתי המסות מתערבבות יחד לטמפרטורה אחידה.
מחממים את התערובת שהתקבלה עד לחום של 90 מעלות ומורידים מהאש. יוצקים לקערה ומכסים בניילון נצמד כך שהניילון יגע במסה, ומכניסים למקרר לשעה.
מוציאים את הקרם מהמקרר ובעזרת לקקן מכניסים את הקרם לשקית זילוף, וממלאים את הסופגניות בקרם. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

תודה לשף קונדיטור של מלון וולדורף אסטוריה ירושלים, טל' להזמנת מקום במסעדה ומלו:02-5423353אגרון 26, ירושלים.מומלץ להזמין מקומות למסעדות מראש.

מתכון סופגניות, ההמלצה שלי רות ברונשטיין, בלוגרית אופנה, אמנות, ולייף סטייל