סלט אמריקאי (8 מנות) טעים בריא, וקל להכנה. 

באדיבות שף חגי לרנר ויובל בר נר 

המצרכים:


 1/2 חבילה סלרי אמריקאי
3 תפוחים אמריקאים בעלי קליפה ירוקה (חמוצים)
3 תפוחים אמריקאים אמריקאים בעלי קליפה ורודה (פינק ליידי)
100 גרם אגוזי מלך
50 גרם חמוציות
100 גרם גבינה כחולה איכותית


רוטב
100 גרם מיונז איכותי
1 גביע יוגורט (150 גרם)
כף דבש
מעט מלח ופלפל
מעט טבסקו
חצי כפית זרעי קימל (לא חובה)

לסלט


אופן ההכנה
חותכים את מקלות הסלרי לפרוסות דקות. את העלים מפרידים ושומרים לקישוט הסלט בהמשך. חותכים את התפוחים האמריקאים לקוביות, לא גדולות.
מערבבים את חומרי הרוטב יחד ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הצורך.
לפני ההגשה מערבבים את הסלרי והתפוחים האמריקאים עם הרוטב. מניחים בקערת הגשה ומפזרים מעל אגוזים, חמוציות, עלי סלרי וגבינה כחולה.