מתכון טריפל אישי m.m.
קינוח אנגלי קלאסי המשלב עוגת טורט, קרם וניל ופירות העונה עם
רוטב פירות אדומים ניתן להכין בכלי גדול משפחתי או בקינוחים אישיים
מצרכים לעוגה:
4 ביצים
½ כוס סוכר
0 כפית תמצית וניל
¾ כוס קמח תופח
0 כף שמן
½ כוס m&m שוקולד
אופן הכנת העוגה:
0.
להקציף בקערת מיקסר עם וו ההקצפה ,את החלבונים עם
הסוכר לקצף חזק ויציב
2. להוסיף
את החלמונים , תמצית הוניל והשמן להוסיף לקצף החלבונים .
3. להנמיך
את מהירות המיקסר ולהוסיף את הקמח בהדרגה , כל פעם קצת , ולערבל עד שנבלע בתערובת
4. להעביר
לתבנית 28 משומנת ולשטח את הבלילה, לאפות כ 21 דקות בחום 081 מעלות עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש והעוגה
זהובה.
מצרכים
לקרם וניל )
פטסייר:( 511 מ"ל חלב 025 גר' סוכר)
41 גר' קורנפלור
2 ביצים
0 כפית תמצית וניל
0 מיכל שמנת להקצפה
0 כף פודינג וניל
אופן ההכנה:
0.
מערבבים
קורנפלור עם 75 מ"ל מהחלב, מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב.
2. מרתיחים
את הסוכר, הוניל ויתרת החלב.
3. יוצקים
מהחלב הרותח לתוך תערובת הקורנפלור. מערבבים ומחזירים לסיר .
4. מביאים
להרתחה נוספת תוך כדי ערבוב תמידי .
5. יוצקים
על תבנית, מכסים בניילון נצמד ומקררים.
6. מקציפים
את השמנת לקצפת יציבה עם כף פודינג וניל ,עד לקבלת קצפת יציבה , בעזרת מרית
מערבבים בתנועות קיפול עדינות בין הקצפת לקרם הוניל שהתקרר לקבלת קרם אחיד ומעבירים לשקית זילוף
.
רוטב טופי:
251 גר' שמנת מתוקה
¼ כוס סוכר חום
אופן ההכנה:
0.
בסיר
קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה עם הסוכר החום.
2.
מעבים
את הרוטב תוך כדי ערבוב, מורידים מהאש ומצננים
אופן הרכבת המנה:
0. להכין
גביעי יין להגשה , לחתוך את העוגה לריבועים קטנים
ולסדר בתחתית הגביע ,להזליף מעט מרוטב טופי
2.
מעל זה
לשים את קרם הוניל ומעל את סוכריות הM&M החתוכים
ומעל רוטב טופי,
לסדר עוד שכבה באותו הסדר ולסיים ברוטב טופי, לשמור
במקרר עד להגשה .
המתכון באדיבות: ניופאן סדנאות אוכל
המתכון באדיבות: ניופאן סדנאות אוכל