אירוח אוכל ומה שביניהם

                   איך מארחים בימי קורונה?  

צילומים: מאי ברנע יחצ: הילה קומם

גם בסגר מותר חתונה או ברית עם המשפחה הקרובה, עד 20 איש במקום פתוח ועד 10 איש בחלל סגור. אחרי הסגר, כנראה שנוכל לחגוג גם בר/ת מצווה. אנחנו המארחים חשוב שניתן הרגשה בטוחה לאורחינו.
לשם כך
, אספנו  כמה טיפים לאירוח בטוח ומוצלח מבית

קייטרינג   Eat and Love של יאנה דוברוביצקי.

  1. לחגוג ביום יפה ובמקום פתוח, כך שניתן להזמין את מקסימום המותר של המוזמנים.
  2. להפריד את האורחים לשולחנות של קפסולות.
  3. יותר קל לארח במזנון חלבי, אבל בהחלט  אפשר גם בשרי 
  4. להגיש את האוכל על שולחן מרכזי(מזנון) עם מספיק מרחב מסביבו ואם יש אפשרות שיהיה מישהו שיגיש את האוכל לאורחים עם כפפות.
  5. להגיש את הסלטים בכוסיות/ צלוחיות קטנות ואישיות שבכל אחת מהן כפית חד פעמית קטנה.
  6. להגיש רולים/טורטיות ממולאים- טעים, משביע והגשה מזמינה. 
  7. לא עוף ובורקס, אבל בהחלט מאפים אישיים. 
  8. גם קינוחים הולכים נהדר בכוסיות אישיות  
  9. המשקאות על שולחן נפרד . אם אפשר, שיהיה מי שימזוג למשתתפים. 
  10. אפשר עוגה, רק כדאי שתוגש כבר פרוסה במנג'טים או צלוחיות המיועדים לכך.

 

    מארז שתי כוסות דאבל וול דופן כפולה של סולתם. 89 שח. רשת חנויות סולתם. צילום יחצ

כמו תמיד ההגשה מעוררת תיאבון

חשוב לציין כי מגשי אירוח הם פתרון מעולה לכל אירוח ובפרט בתקופת הקורונה.
המנות במגשי אירוח הינן אישיות, קטנות, מוגשות בצורה מזמינה ואסטטית. 
אירוח מסוג זה מאפשר גם גיוון רחב יותר בכמויות מותאמות למספר האורחים בתפריט. 
וכמובן הוא יותר סטרילי ומרוחק חברתית.

איך מחשבים את מספר המגשים ו/או הפריטים ביחד לכמות האורחים לפי סוג האירוע:
כשמדובר באירוע חברתי, שהכיבוד בו הוא חלק נלווה, החישוב הוא 2-3 יחידות לאדם.
כשמדובר באירוע חגיגי/התכנסות חברתית, שהאוכל הוא חלק מרכזי ומשמעותי בו
מומלץ לחשב לפחות 4 יחידות לאורח וכן 1-2 יחידות מתוקות לאורח.

אילו סוגי מאכלים מתאימים למגשי אירוח?
מומלץ להזמין מנות שהנראות והטעם  שלהן נשמרים גם כמה שעות לאחר ההכנה:
מומלץ לבחור במילויים עמידים  שאינם מפרישים נוזלים כמו: סלט ללא עגבניות טריות, סלטי קטניות.

תמיד מומלץ לשלב מגשים הכוללים ירקות/פירות טריים/ מטבלים
כמו כן מומלץ לשלב מגשים הכוללים מנות ללא גלוטן/טבעוני על מנת להתחשב בקהל הרגיש. 
מומלץ לבדוק במידה וניתן אם יש בין המוזמנים אנשים רגישים לסוגי מזונות מסכני חיים. לחילופין, לבקש מנותני השרות לצרף שלטים הכוללים מרכיבי המנות כמה שניתן

באדיבות יאנה דוברוביצקי, קייטרינג   Eat and Love
 לאתר   https://www.eat-love.co.ilמ

מעדיפים להזמין אוכל טעים? ניד:  054-558218