סדנת שף איטלקית לקהילת צמיד גבעתיים, נערכה באדיבות השף חיים סלמון ובית הספר למצוינות קולינרית דנון בנמל ת"א.
על מנות הגרומה נצחו בהמון אהבה ואושר ילדים, נוער וצעירים מהעיר גבעתיים
אי אפשר להעביר את הריחות והטעמים מכאן, אך רק לראות את המבט של הילדים, זו פשוט חגיגה בפני עצמה.
מתכון לריזוטו פטריות:
המצרכים: 1/2 ק"ג ריזוטו, 1.5 ליטר ציר עוף או ירקות רצויים, 2 בצלים קצוצים, 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ, 100 גרם חמאה, 50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת, 1 כף גבינת פרמז'ן מגורדת, 1 חבילת אספרגוס טרי חלוט, 2 כפות ממרח פטריות כמהין, 1/2 כוס יין לבן, 2 שיני שום
![]() |
צילום: יעל אפשטיין |
אופן ההכנה: מטגנים בצל ושום ב 50 גרם חמאה עד לשקיפותם.
מוסיפים את היין ומבשלים עד לאידוי הנוזלים.
מוסיפים את הריזוטו, מערבבים קלות ומוסיפים את ציר הנוזלים בהדרגה, חשוב!! כל פעם מצקת וחצי עד ספיגת הנוזלים, תוך כדי ערבוב. התהליך אורך כ 20 / 25 דקות.
בתום הבישול מוסיפים 50 גרם חמאה וגבינות, מערבבים. נותנים לריזוטו לנוח כ 3 דקות.
מסדרים על צלחת הגשה, מפזרים אספרגוס
קצוץ, ובצל ירוק, מזליפים מעל מעט שמן זית.
ומטבלים במעט מלח ים אטלנטי.
הכנתם? בתיאבון!! אל תשכחו לפרגן.
קהילת צמיד, מאגדת לתוכה את כל המשפחות עם הילדים הנערים או הבוגרים מכל מגוון הליקויים, הקשיים, והצרכים המיוחדים. כי כל אחד מאיתנו הוא עולם ומלואו.
התודות והברכות למארח מאיר דנון מבית הספר למצוינות קולינרית, ולשף חיים סלומון הפכו את האירוע למתנה מרגשת עבורם לא פחות מהילדים.